Експерти Гарвардської медичної школи розповіли про п’ять універсальних правил зниження ризику інсульту.
Фахівці зазначають, що профілактику інсульту необхідно розпочати негайно.
Насамперед слід знизити вживання солі.
Виключити з раціону ковбаси, чіпси, копченості з м’яса та риби.
По-друге, зниження ризику ожиріння, пов’язане з високим артеріальним тиском, лікарі рекомендують регулярно займатися спортом.
Необхідно вживати жирну рибу, рапсову, кукурудзяну, соняшникову олію, авокадо та мигдаль.
Також лікарі радять збільшити споживання овочів та фруктів. Крім того, важливо кинути палити. Ця звичка здатна підвищити артеріальний тиск, збільшити ризик інсульту та завдати серйозної шкоди всьому організму.
Раніше міжнародна група вчених з’ясувала, що значна різниця між показниками систолічного (верхнього) артеріального тиску у двох руках може вказувати на звуження або жорсткість артерій, що може вплинути на кровообіг.
З’ясувалося, кожен додатковий міліметр ртутного стовпа різниці збільшував ризик стенокардії, інфаркту чи інсульту на 1% протягом 10 наступних років.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які продукти допомагають знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера.