П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк правильно заварювати какао?

Як правильно заварювати какао?

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо ви любите какао з молоком, потрібно правильно його заварювати.

Якщо засипати какао-порошок у кипляче молоко, то зникне насичений смак шоколаду та його аромат.

Якщо спочатку засипати какао в склянки, залити киплячим молоком, а потім додати цукор, то смак какао-бобів розкриється не до кінця.

Як же бути?

Щоб какао вийшло смачним, ароматним і зберегло свої корисні властивості, кулінари радять спочатку змішати какао-порошок із цукром, потім суміш відправити у сотейник, залити гарячою водою і поставити на вогонь.

Напій довести до кипіння, після чого залити гарячим молоком.

Потім какао ще трохи прогріти, зняти з вогню і збити вінчиком або міксером до появи на поверхні пінки.

До речі, найкорисніше какао має містити щонайменше 20-22% какао-олії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні