Може, подивитися на баночку зі спецією по-новому і скористатися корисними властивостями гвоздики?
Незвичайні на вигляд бруньки гвоздикового дерева славляться не тільки пекучим смаком та пряним ароматом, а й своєю лікувальною дією. Цю спецію давно використовують у рецептах народної медицини для профілактики та навіть лікування деяких захворювань.
Дізнаємося більше про унікальні медичні властивості бутонів гвоздикового дерева, що не розкрилися.
Гвоздика (спеція) покращує травні процеси, позбавляє метеоризму, допомагає при коліті, гастриті зі зниженою кислотністю. Потрібно розжувати 2 бутони гвоздики з 1 чайною ложкою меду за 15 хвилин до їди.
Протипоказання! При виразці шлунку та дванадцятипалої кишки, а також підвищеному кров’яному тиску цей засіб застосовувати не можна.
Щоб визначити якість гвоздики, киньте її у воду з силою. Сухий корінець має потонути або плавати вертикально, капелюшком догори. Якщо гвоздика плаває горизонтально, вона вже не має цілющих властивостей. Це ознака того, що ефірні олії повністю випарувалися.