П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРозвінчуємо міфи про сало: корисно воно чи ні

Розвінчуємо міфи про сало: корисно воно чи ні

Этот материал также доступен на русском языке
Сало – це культовий продукт практично для кожного українця. Одні запевняють, що воно корисне для здоров'я, інші, навпаки, закликають вживати цей продукт в обмежених кількостях.

Сьогодні поговоримо про міфи, якими овіяне сало. Корисне воно чи ні?

Міф №1 – Сало не поступається на користь рибному жиру

У рибному жирі є незамінні кислоти. У салі їх немає взагалі. Загалом жирна морська риба багата на омега-3 жирні кислоти, яких у салі дуже мало.

Міф №2 – Сало містить незамінні амінокислоти

Це стандартна маніпуляція продавців сала: вони на цьому акцентують, але мовчать про кількість амінокислот у салі. І їх там півтора грами на 100 г продукту. Щоб задовольнити добову потребу в амінокислотах за рахунок сала, потрібно використати його 4,5 кілограма. А якщо людина худне, то всі 6,6 кілограми цієї смакоти. Така кількість сала дасть організму 53 тис. калорій, що у 35 разів перевищує бажану добову калорійність раціону.

Міф №3 – Сало покращує роботу жовчного

Процеси травлення – злагоджений механізм, нам не потрібно намагатися цілеспрямовано стимулювати жовчний міхур. Все, на що варто звернути увагу здоровій людині у плані харчування – кількість калорій та речовин, які вона отримує з їжею.

Міф №4 – Сало корисне жиророзчинними вітамінами

Наявність цих речовин нічого не говорить про їхню кількість. Добова норма вітаміну Е – 15 мг, у 100 г сала – 0,6 мг. Відповідно, щоб закрити цю добову норму, потрібно вжити  2,5 кілограма сала.

Сало – дуже калорійний продукт із великою кількістю насиченого жиру, низькою поживною цінністю. Не наїдайтеся їм, а насолоджуйтесь!

Джерело: lcity.dp.ua

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні