П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНавіщо замочувати горіхи?

Навіщо замочувати горіхи?

Этот материал также доступен на русском языке
Горіхи - важка їжа, і підходить вона не всім. Людям із захворюваннями кишечника горіхи протипоказані.

Щоб зробити їх легшими для засвоєння, а також підвищити поживність, необхідно їх замочувати.

Замочені горіхи (їх також називають «оживлені горіхи») мають трохи інший смак, ніж сухі. Вони стають схожими на свіжі, ще не пересохлі ядерця – ніжні, соковиті, солодші. Ще з таких горішків (мигдалю, фундука) можна легко зняти шкірку.

Замочувати горіхи дуже просто. Промийте їх і помістіть у скляну, керамічний або емальований посуд, залийте питною водою. Можна додати щіпку солі. Для більшості горіхів достатньо від 4 до 6 годин замочування, мигдаль краще замочити на ніч.

Після замочування горіхи слід добре промити І просушити паперовим рушником. Якщо вам подобаються сухі горіхи, ви можете підсушити їх у духовці на низьких температурах (до 40 градусів ) або сухій сковороді, не допускаючи підгоряння.

ДО ВІДОМА. Вимочувати можна також гарбузове та соняшникове насіння. Вони теж краще засвоюватимуться.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні