Дієтолог Барредо назвала виділення спирту в організмі ознакою синдрому броварні.
Постійне роздратування, апатія. Як боротися із цим? Куди йти?
Існує незвичайне захворювання, через яке у людському організмі виділяється зайва кількість спирту. Про це заявила дієтолог-ендокринолог Олена Барредо. За її словами, рідкісна хвороба називається синдром броварні.
«З’являється велика кількість грибів із роду цукроміцетів, ці гриби переробляють вуглеводну їжу (хліб або певні овочі) на етанол. Тобто в алкоголь. При цьому функція печінки у таких пацієнтів знижена, тому переробка алкоголю йде повільніше і гірше», – повідомила вона у бесіді з 5-tv.ru.
Барредо зазначила, що окрім звичайної місії, у печінки порушено роботу детоксикаційної функції, тому пацієнти з синдромом пивоварні відчувають втому та млявість, властиві похміллям. Ще людина з таким захворюванням страждає від здуття кишечника і часто перебуває у подразненому стані.
«Лікування цього захворювання полягає у зниженні кількості споживаних вуглеводів. Це прибрати всі солодощі, борошняне, крохмаль, картопля та коренеплоди. Працювати з нормальною флорою кишечника, заселяти хороші мікробіоти кишечника та зменшувати кількість цих грибів», – розповіла дієтолог-ендокринолог.