Щоб зберегти зібраний урожай, потрібно помістити правильно та своєчасно зібрані плоди у темне місце та сухе місце з температурним режимом не вище 0-2 ºC, за таких умов вони досить легко залишаться свіжими приблизно місяць-півтора.
У кімнатних умовах баклажани зберігаються трохи більше трьох тижнів. Продовжити термін зберігання можна, загорнувши кожен плід у папір, і склавши їх у ящики з вентиляційними отворами.
Також хороший результат спостерігається при зберіганні овочевої культури в поліетиленових пакетах з перфорацією, які слід укласти у ящик у холодильнику. Таким чином, головною умовою правильного та тривалого зберігання баклажанів є використання темного та прохолодного місця у домашніх умовах.
Також можна зберігати баклажани у попелі або товченому вугіллі.
Ну і , звісно, найкращий результат дає заморожування баклажанів. Вони зберігають свій смак і корисні властивості. Для цього їх треба нарізати кубиками і розкласти по пакетах і відправити у морозильну камеру.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зберегти буряки до наступного врожаю.