П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаЗдоров'яУ чому користь та шкода манної каші

У чому користь та шкода манної каші

Этот материал также доступен на русском языке
Знайома всім з дитинства страва викликає у сучасних медиків багато питань. Чи справді манка така корисна, як ми звикли думати ще з дитинства?

Про користь манки ми чуємо з дитинства. Вона має низку корисних властивостей.

  • Наприклад, в ній мало клітковини, що важливо при деяких захворюваннях, вона обволікає стінки шлунку, не викликає спазмів і легко засвоюється.
  • Не викликає газоутворення.
  • У манці містяться вітаміни групи В, РР, калій, залізо.

Але, мабуть, на цьому її корисні властивості закінчуються.

Багато які дієтологи вважають манну кашу «порожньою» – за вмістом різноманітних речовин вона програє багатьом іншим крупам.

При цьому манка дуже калорійна і сприяє непомітному набору ваги.

Від манної каші швидше виникає відчуття голоду.

Також у манці міститься фітин. У його складі багато фосфору, який не дає кальцію надходити у кров, що може спричинити захворювання кісток.

Манна каша перетравлюється лише в нижньому відділі кишківника, саме тому лікарі рекомендують її при захворюваннях шлунку. Каша обволікає слизові, не викликаючи важкості, оскільки швидко «прослизає» далі. Такий лікувальний сніданок є корисним для відновлення сил після тривалих хвороб у період реабілітації.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні