П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаРізнеЯк перець продовжує життя

Як перець продовжує життя

Этот материал также доступен на русском языке
7 років китайські вчені спостерігали за півмільйоном китайців віком від 30 до 79 років.

Добровольців поділили на дві групи. В одній – їли гострі 3 рази на тиждень. В іншій – все, крім гострого.

У результаті смертність у першій групі на 14% менша, ніж у другій.

Вся справа в тому, що в перці міститься особлива речовина – капсаїцин. Саме він надає пекучість.

Капсаїцин посилює вироблення ендорфінів – гормонів радості. Тому до гострого, згодом, можна звикнути.

До того ж капсаїцин вбиває ракові клітини. Він пригнічує мітохондрії (органічні сполуки, що виконують роль паливних баків). Фактично капсаїцин позбавляє ракові клітини енергії. Здорові клітини при цьому не страждають.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні