Протеїн необхідний для регенерації та підтримки життєдіяльності зношених, старіючих клітин, скелетної мускулатури, мозку та імунної системи.
Звісно, харчуватися одними білками шкідливо. Тому людям похилого віку, особливо схильним до повноти, бажано дотримуватися раціону, де більшу частину складають білки та жири.
Сьогодні добова норма білків для людей похилого віку становить 0,75–1,2 грама на 1 кілограм маси тіла. Тобто потрібну кількість білка можна отримати з двох шматків курячої грудки, розміром з долоню, а також риби, горіхів або бобових. При цьому м’ясом зловживати все ж таки не потрібно.
Для людей у віці переважно включати до раціону яйця, біле м’ясо курки, індички, кролика, жирну морську рибу, волоські горіхи, насіння соняшника та кунжуту, твердий сир, жирний кефір, вершкове масло.