Гастроентерологи не радять вечеряти фруктами і взагалі їсти їх перед сном. Фруктові кислоти допомагають виробляти шлунковий сік. Вночі ж людина спить, і кислотність, що підвищилася, дратуватиме стінки шлунка, що може призвести до неприємних наслідків. Тому фрукти бажано їсти лише до 17 години.
При зниженій кислотності шлунка фрукти слід вживати приблизно за 30 хвилин до їжі. Вибирати потрібно фрукти з великою кількістю клітковини, яка допомагає процесу травлення, – чорнослив, інжир, фініки, яблука, банани, апельсини.
При високій кислотності шлунка від кислих фруктів та ягід краще відмовитися зовсім. Солодкі фрукти та ягоди можна вживати як десерт, через 30 хвилин після їжі, тоді фруктові кислоти не зможуть підвищити кислотність шлунка до небезпечного рівня.
При загостренні гастриту або виразки свіжі фрукти категорично заборонені. Після їди можна їсти солодкі печені яблука.
Ми також розповідали, в чому шкода смаженої їжі.