П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСмачні заготовки на зиму: мариновані груші

Смачні заготовки на зиму: мариновані груші

Этот материал также доступен на русском языке
Сезон груш – відкритий. Але їсти ароматні плоди можна не лише влітку, а й узимку. Для цього їх потрібно законсервувати.

Інгредієнти:

груші – 1 кг,

вода – 1 л,

лимонна кислота – 2 г,

цукор – 5 столових ложок,

оцет – 5 столових ложок,

кориця, гвоздика, імбир – за смаком.

Приготування:

  1. Груші помити, видалити плодоніжки, за бажанням розрізати на частини.
  2. Залити в сотейник воду, додати лимонну кислоту і бланшувати груші в окропі протягом 3-5 хвилин.
  3. Остудити плоди в холодній воді та помістити в стерилізовані та сухі банки.
  4. Приготувати гарячий маринад – до киплячої води додати цукор, оцет і спеції.
  5. Залити гарячим маринадом груші.
  6. Стерилізувати банки близько 15 хвилин.
  7. Закатати та перевернути банки до охолодження, зберігати в прохолодному місці.
  8. Груші в такому вигляді можна додавати до салатів, м’ясних страв, рагу, подавати разом із соліннями.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати солянку з грибами.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні