Щоб отримати необхідну дозу лікопіну, потрібно з’їдати 2-3 помідори на день. При цьому червоні помідори корисніші, ніж жовті. Велика кількість лікопіну також міститься в томатній пасті та натуральному томатному соку.
У помідорах містяться органічні кислоти і клітковина, які позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту – вони посилюють вироблення ферментів, виганяють жовч і регулюють рівень холестерину.
А велика кількість калію, що міститься у помідорах, нормалізує роботу серця.
Багаті томати також вітамін С, що зміцнює імунітет. Всі ці речовини не синтезуються в організмі самостійно, тому їх можна отримати лише з їжі.
Незважаючи на очевидну користь помідорів, їсти їх можна не всім. Наприклад, при таких захворюваннях, як подагра, виразка, гастрит, хвороби нирок, підвищена кислотність, томати краще виключити з раціону.
Крім того, щавлева кислота, яка міститься в помідорах, може спричинити загострення хвороб сечостатевої системи.
Також з обережністю помідори потрібно вживати і алергікам, тому що поряд з цитрусовими та шоколадом вони є сильними алергенами.
Нагадаємо, ми розповідали про найкорисніші продукти, що покращують роботу мозку.