П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяОригінальна консервація на зиму – ананаси з кабачків

Оригінальна консервація на зиму – ананаси з кабачків

Этот материал также доступен на русском языке
З перезрілих кабачків можна приготувати на зиму чудовий компот зі шматочками м'якоті, які на смак будуть нічим не гіршими за консервовані ананаси.

У розрахунку на трилітрову банку: кабачки – 1,5 кг, алича – 500 грамів, цукор для сиропу – 5 столових ложок.

Кабачки очистіть від шкірки (якщо шкірка дуже жорстка, то м’якоть може бути волокнистою), розріжте навпіл уздовж, видаліть насіння і наріжте м’якоть півкільцями або чвертькільцями товщиною один сантиметр. На дно трилітрової банки покладіть звичайну жовту аличу, а зверху покладіть шматочки кабачків до самого верху.

Для сиропу покладіть у літр води цукор. Доведіть воду до кипіння і добре розмішайте цукор, після чого залийте гарячий сироп у банку під шийку.

Стерилізувати потрібно 20 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як заморозити кабачки на зиму.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні