Де і як зберігати борошно?
Щоб борошно в домашніх умовах довго не псувалося, потрібно зберігати його при вологості повітря, що не перевищує 70%, і температурі не вище 18 градусів. Пшеничне борошно також можна зберігати і в холодильнику, але не більше 8 місяців.
За старих часів борошно зберігали в тканинних мішечках, попередньо замочених у міцному сольовому розчині. Крім того, для боротьби з жучками в ємність із борошном клали кілька зубчиків часнику.
Відомий також ще один метод, що захищає борошно від появи жучків: у тару з продуктом потрібно встромити вертикально кілька великих цвяхів. Але врахуйте: цвяхи мають бути виготовлені з нержавіючої сталі та дуже великі.
Як правильно розморожувати рибу?
- Фахівці радять розморожувати рибу в холодильнику за температури 5 градусів, помістивши на нижню полицю холодильника.
- Розморозити рибу можна і за кімнатної температури. Однак, щоб з риби менше випаровувалося рідини і в процесі готування вона не була сухою, її потрібно накрити плівкою. У спеку цей спосіб краще не використовувати, щоб риба не зіпсувалася.
- Оптимальний спосіб розморозити рибу – покласти її у воду. Воду слід взяти холодну і підсолену: на 1 кг риби – 2 л води і 1 чайна ложка солі.
Що допоможе зробити м’ясо м’яким?
- М’ясо наріжте середніми шматками, додайте до м’яса пюре з груші або яблука.
- Викладіть цілі кільця цибулі, влийте олію.
- Все посоліть, поперчіть та ретельно перемішайте.
- Затягніть миску з м’ясом харчовою плівкою і залиште маринуватися в холодильник на ніч.
М’ясо набуде легкого фруктового аромату і стане м’яким.