Можливо, в деякі ви вірите, а ось видання Eat this, not that вирішило розвінчати кілька міфів про пиво: чи дійсно через нього росте живіт і чи темніші види напою міцніші, ніж світлі?
1-й міф: пиво не можна пити перед лікером (будь-яким іншим міцним алкоголем)
Дослідження показує, що похмілля не стає легшим залежно від того, в якому порядку ви п’єте алкогольні напої (і навіть якщо ви п’єте взагалі лише один вид спиртного протягом усього вечора).
2-й міф: темне пиво міцніше за світлого
Потрібно оцінити вміст алкоголю в напої, щоб визначити, чи справді він міцніший. Наприклад, Guinness може здаватися міцнішим через темний колір, але містить всього 4,2% алкоголю. Навпаки, Budweiser може здатися легшим варіантом, але насправді містить більше алкоголю – 5%.
3-й міф: через пиво виникає пивний живіт
Тільки пиво не може змусити живіт збільшитися в розмірах. Вся справа в надмірному споживанні калорій, хворих звичок і малорухливого способу життя.
4-й міф: пиво завжди слід подавати крижаним
Цей напій напрочуд стійкий і може витримувати різні температурні переходи. Пивовари стверджують, що різні сорти пива слід подавати за різної температури, а деякі навіть за кімнатної.
5-й міф: розливне пиво викликає сильніше похмілля
Відповідь коротка: різниці немає. Похмілля викликає вживання алкоголю незалежно від його джерела та виду.
Джерело: Eat this, not that