П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНавіщо зберігати старі змилки?

Навіщо зберігати старі змилки?

Этот материал также доступен на русском языке
У побуті часто накопичуються рештки старого мила. Проте не поспішайте їх викидати – з них можна зробити нове мило.

Не поспішайте викидати помилки

Ідея зварити нове мило з шматочків старих обмилків, що накопичилися, зовсім непогана і дуже економічна. Це особливо актуально у період воєнного стану, враховуючи всі зростаючі проблеми з доставкою різних товарів першої необхідності, побутової хімії.

Варимо нове мило

Крок 1. Натерти помилки на дрібній тертці, влити молоко (на 200 г мила — 180-200 г молока) і залишити суміш на 2 години.

Крок 2. В отриману суміш додати столову ложку оливкової олії та поставити на водяну баню. Слід акуратно перемішувати до повного розчинення грудочок, не допускаючи закипання. Щоб колір був однорідним, можна додати харчовий барвник.

Крок 3. Розлити суміш у заздалегідь підготовлені форми і помістити на добу в холодильник.

Як форма підійде будь-яка пластикова тара: коробочка з-під майонезу, пластиковий стаканчик, упаковки з-під тістечок, тортів, печива.

Крок 4. Якщо при натисканні мило не продавлюється і добре відходить від стін форми, його можна спробувати вийняти.

Краще покласти мило на кілька шарів туалетного паперу або на газету, щоб зайва волога добре ввібралася, і залишити в сухому теплому місці.

Для дозрівання милу необхідно від 2-х до 7-ми днів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні