П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаСпоживачЯк економити електрику під час приготування їжі в духовці, мультиварці та мікрохвильовій...

Як економити електрику під час приготування їжі в духовці, мультиварці та мікрохвильовій печі: маленькі секрети

Этот материал также доступен на русском языке
Умільці пропонують різні лайфхаки з приготування їжі в духовці, мультиварці та мікрохвильовій печі для того, щоб заощадити електроенергію.

Українців закликають обмежувати споживання електрики в піковий годинник вранці та ввечері (з 7:00 до 09:00 та з 17:00 до 22:00), переходити на максимальне використання струму в нічний годинник.

У ці періоди потрібно включати якнайменше електроприладів, особливо тих, які споживають багато електроенергії. Йдеться про кухонну техніку в тому числі.

Як приготувати їжу, не використовуючи багато електрики, розповіли експерти.

Біолог і адвокат здоров’я Дарина Озерна радить відразу запланувати готувати кілька страв одночасно, адже це економніше, ніж готувати окремо кілька страв протягом дня.

Якщо ви влітку заморозили овочі, саме час почати їх використовувати. Будь-які заготівлі та консервація скоротять час приготування страв на плиті та в духовці.

Замочуйте боби та крупи, тоді на їх готування піде менше часу. Залишки продуктів не викидайте, використовуйте з розумом.

Мікрохвильові печі витрачають багато енергії, але тільки коли працюють довго. Для розігріву їжі можете спокійно використовувати мікрохвильову піч, але краще не готувати складні страви.

Найбільш ощадливою на кухні вважається індукційна плита. Також заощадити кіловати можна, готуючи страви у мультиварці. Та й часу на приготування піде менше ніж на плиті.

Якщо ви готуєте на газовій плиті, ставте посуд так, щоб полум’я було чітко центром і повністю закривалося ємністю. Таким чином, каструля або сковорода буде повністю прогріватися і тепло не виходитиме задарма.

Якщо у вас немає плити, купіть туристичний пальник. У ній можна безпечно вдома закип’ятити воду і приготувати щось мінімальне.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні