Курятина легко засвоюється, містить велику кількість білка і мало жиру, багата на вітаміни і мінеральні речовини. Цей вид м’яса є невід’ємною частиною здорового раціону.
Проте відмовлятися заради курятини від інших джерел білка не варто, це може призвести до нестачі в організмі низки важливих речовин, розповіла лікарка-дієтолог Наталія Круглова.
«Один із принципів правильного харчування – це різноманітність. Добре, якщо у раціоні будуть і м’ясо, і птиця, і риба.
Якщо акцент буде зроблено тільки на курці, то є ймовірність, що людина недоотримає деякі поживні речовини. Наприклад, буде брак омега-3-жирних кислот, які містяться у рибі.
Також не варто повністю відмовлятися від яловичини на користь м’яса птиці, це може призвести до нестачі заліза в організмі».