Інгредієнти:
борошно – 3 склянки,
тепла вода – 1 склянка,
олія – 1 столова ложка,
цукор – 0,5 чайної ложки,
сіль – 1 чайна ложка,
сухі дріжджі – 1 чайна ложка (можна без них).
Приготування:
- Замісити тісто. Воно має вийти м’яким та еластичним.
- Накрити тісто клейонкою і дати йому відпочити 20 хвилин.
- Поділити готове тісто на 10-15 кульок (кількість залежить від діаметра сковороди, отримані з них коржики повинні поміститися в сковороду).
- Розкотати кожну кульку в тонкий корж і потім ще розтягнути в руках якомога тонше (до прозорості).
- Добре розігріти суху сковороду і обсмажити коржі 1-2 хвилини з двох сторін.
- Зняти корж на заздалегідь підготовлену поверхню і добре побризкати гарячий виріб водою.
- Накрити готовий коржик клейонкою, і так чинити з кожним. Якщо лаваш не побризкати водою, він буде сухим та нееластичним.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати смачну пасту для бутербродів з консервованої риби.