Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні повертають штрафи на дорогах: за що каратимуть

В Україні повертають штрафи на дорогах: за що каратимуть

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на воєнний стан, дотримання Правил дорожнього руху ніхто не скасовував. У Міністерстві внутрішніх справ вирішили повернути фіксацію перевищення швидкості на дорогах.

Про це в ефірі телемарафону 10 травня заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, пише «Апостроф».

“На жаль, ДТП не перестали мати місце, тому безперечно повертається і фіксація перевищення швидкості”, – сказав міністр.

На сьогоднішній день невідомо, де буде відновлено роботу камер на дорогах і чи працюватимуть вони в регіонах, де ведуться активні бойові дії або тих, які окуповані російськими загарбниками. Але, за словами голови МВС, таке рішення необхідне, адже саме перевищення швидкості є однією з найчастіших причин ДТП, які трапляються в країні та призводять до загибелі та травмування багатьох людей.

А ще, у міністерстві розпочали роботу над розширенням списку правопорушень, які фіксуватимуться камерами на дорогах. Йдеться про проїзд смугою громадського транспорту, а також червоний сигнал світлофора. Проте, це поки що лише в перспективі.

“Нині повертаємо лише фіксацію перевищення швидкості. Тому прохання до всіх – дотримуватись швидкісного режиму, який передбачений на певних ділянках. До власників авто будуть приходити штрафи за відповідне правопорушення”, – підсумував глава МВС.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні