Морква додасть яскраву барвисту наповненість ласощам.
Інгредієнти:
- 250 г моркви
- 4 ст. л. вівсяних висівок (змолоти або купити дрібні)
- 3 яйця
- цукор/цукрозамінник
- 1 ч. л. меленої кориці
- 1 ч. л. розпушувача
- цедра одного лимона
- родзинки – опціонально.
Приготування:
- Моркву натріть на дрібній тертці.
- Розігрійте духовку до 180 гр.
- Відокремте жовтки від білків.
- Змішайте жовтки та цукор, корицю, висівки, розпушувач, терту моркву та цедру лимона.
- Збийте білки в густу піну (важливо) і додайте до жовтків, має вийти рідка суміш.
- Викладіть суміш у форму та випікайте 45 хв (або до готовності).
- Розріжте навпіл, промажте йогуртом із цукром і дайте постояти пару годин у холодильнику.
Цей кекс краще їсти холодним.