Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниІлон Маск оголосив, коли почне вживлювати людям у мозок чіпи

Ілон Маск оголосив, коли почне вживлювати людям у мозок чіпи

Этот материал также доступен на русском языке
Маск сподівається у такий спосіб відновити функціональність всього людського організму.

Ілон Маск заявив, що його компанія Neuralink має намір імплантувати комп’ютерні чіпи людям наступного року, повідомляють світові ЗМІ.

Очікується, що пристрій дозволить пацієнтам із паралічем нижніх кінцівок замовляти покупки, спілкуватися з друзями та виходити в Інтернет за допомогою мозкових хвиль.

Раніше цього року Маск навчив мавпу з чіпом у мозку грати в комп’ютерні ігри, але перспектива повторити цей успіх на людях поки не зрозуміла через технологічні складнощі.

Чіп працює шляхом імплантації електродів у ділянку мозку, яка контролює випадкові рухи. Потім ці електроди підключаються до великого масиву, що називається Link, який може обробляти, стимулювати та передавати нервові сигнали.

Після встановлення чіп підключається бездротовою мережею до пристроїв, керованим користувачем, без використання традиційних сенсорних входів.

«Пристрій Neuralink добре працює на мавпах, і ми дійсно підтверджуємо, що він безпечний і надійний. Сподіваємося, що зможемо імплантувати чіп людям із тяжкими травмами спинного мозку», – сказав Маск в інтерв’ю The Wall Street Journal.

Як наголошує Маск, він сподівається, що чіп відновить функціональність всього людського тіла. Це означає, що пацієнт знову зможе ходити та користуватися повсякденними пристроями.

Вже є досвід успішної імплантації чіпів у мозок людини. У квітні минулого року пристрій, розроблений BrainGate, дозволяв паралізованій людині керувати комп’ютером лише за допомогою свого розуму.

Джерело: svetovnizagadki.com

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні