Українським селекціонерам вдалося вирішити цю проблему, вони вивели новий сорт солодкої білої кукурудзи «Монблан».
Селекцією нового сорту займалася компанія «Мнагор» (Вінницька область).
«Зараз білі качани досить популярні в США. Ця фітнес кукурудза підходить для дієтичного харчування, адже має дуже високий рівень волокна. За 2-3 роки справжній бум популярності продукту очікується і в Україні. Таку кукурудзу використовують як приготування, так консервації. Але у сортів з білим насінням є один мінус – після харчової обробки зерно тьмяніє. Але це не біда. Компанії “Мнагор” вдалося вирішити проблему. Ми селекціонували новий сорт – Монблан F1. Зерно такої кукурудзи відрізняється молочно-білим кольором. Воно не тьмяніє після приготування», – йдеться на сторінці «Мнагор» у Facebook.
Варто зазначити, що сорт Монблан має більш яскравий колір, ніж інші типи білої кукурудзи. Також він характеризується високим вмістом цукрів та зрівняльно великою довжиною — до 23 сантиметрів.
Читайте також:
- Сахарная кукуруза может стать кормовой;
- Черная кукуруза: в чем польза;
- Карликовая кукуруза слаще сахарной.
Джерело: seeds.org.u