Субота, 23 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяРецепт дня: короп, запечений на грилі

Рецепт дня: короп, запечений на грилі

Этот материал также доступен на русском языке
Риба дуже корисна і при правильному приготуванні зберігає максимум поживних речовин.

Нам знадобляться:

короп — 1 шт.,

зелень — півпучка петрушки і кропу,

цибуля — 2 шт.,

часник — 1 зубець,

сіль, перець, спеції – за смаком.

Приготування:

  1. Короп миємо, чистимо луску, нутрощі, зябра і очі. Видаляємо чорну плівку і ще раз миємо.
  2. Цибулю і часник чистимо і нарізаємо кружечками. Зелень миємо і просушуємо.
  3. На рибі робимо невеликі надрізи поздовж. Намазуємо спеціями, часником і обгортаємо цибулею. У черевце кладемо зелень. Залишаємо на 1 годину.
  4. Кладемо тушку на решітку, яку змащуємо олією. Запікаємо рибу 10-12 хвилин з кожного боку. Має бути чудовий жар (сильний). Зелень перед вживанням забираємо.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати рибу, запечену під сметаною.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні