П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати цитрусовий пектин?

Як приготувати цитрусовий пектин?

Этот материал также доступен на русском языке
Цитрусовий пектин, так само, як і яблучний, можна додавати як натуральний загусник у різні желе, джеми, конфітури, солодкі соуси.

Приготувати його можна з будь-яких цитрусів – апельсинів, лимонів, лайму або грейпфрутів.

Півкіла білої частини шкірки будь-якого цитрусу (або асорті) наріжте невеликими шматочками або натріть на тертці, змішайте з шістьма столовими ложками лимонного соку і подрібніть у блендері. Одержану суміш влийте в каструлю з товстим дном, додайте півлітра води, поставте на вогонь, доведіть до кипіння і тушкуйте близько 10 хвилин.

 

Пюре трохи остудіть і процідіть через кілька шарів чистої марлі. Одержаний сік і є пектин.

Використовуйте його одразу або висушіть до стану порошку.

Читайте також: Бурякові троянди на новорічному столі

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні