Дієтолог та нутриціолог Лера Лавскі перелічила продукти, які подають допомогу нашому організму у боротьбі з коронавірусом.
Лікарка порадила збагатити раціон людини, що лікується, їжею з рясним вмістом цинку.
– Цинк міститься у продуктах тваринного походження: у м’ясі, у печінці, рибі та морепродуктах (устриці, молюски та оселедець). З рослинних джерел: зародки пшениці, бурий рис, овес, морква, горох, шпинат, цибуля та практично всі горіхи, – повідомила фахівець.
Визначити дефіцит цинку в організмі досить легко. Про недолік свідчать висипання, лущення на шкірі. Крім того, на дефіцит цинку вказують дерматити, псоріаз та тривалий процес загоєння ран.
Читайте також: