Переможців було визначено і призи вже вирушили до своїх володарів.
Кому дістався спеціальний приз конкурсу «Борщу охота!» від шеф-повара Євгена Клопотенка?
Чотири місяці ми приймали листи з рецептами наших учасників, публікували їх на сайті та в газетах. За цей час нам прислали десятки рецептів борщу з різних куточків України: з Черкаської, Вінницької, Сумської, Київської, Луганської, Тернопільської, Харківської, Донецької, Полтавської, Чернігівської, Хмельницької, Чернівецької, Закарпатської, Дніпропетровської і, звичайно, Одеської областей.
Спеціально для нашого проекту свої унікальні рецепти борщу представили знамениті українські кухарі, ресторатори, телеведучі – Руслан Сенічкін, Сава Лібкін.
Євген Клопотенко назвав ім’я свого переможця. Ним стала Олена Яковлець із міста Конотоп Сумської області, читачка газети «Пенсійна телепрограма». Вона отримує набір з двох книг з рецептами «Спокуса їжею» і «Спокуса їжею з українським смаком». Обидві книги написав Євген Клопотенко, і прийдуть вони до переможниці з його автографом.
«Бабусин борщ із карасиками та грушею» від Олени Яковлець (м. Конотоп Сумської області)
Інгредієнти: 3-4 літри води і сік помідорів: буряк – белий, цукровий; півсклянки квасолі; цибулина, сухі гриби, карасі – 7-8 штук; сухі груші-лимонки – 7-8 штук; картопля – 4-5 штук.
Приготування
- Поставити варити квасолю. Буряк трохи обсмажити на соняшниковій олії, додати цибулю. Коли обсмажиться, додати варитися до квасолі.
- Вимочити сухі гриби. Підсмажити ледь-ледь.
- Окремо посмажити карасики. Також окремо підсмажити картоплю.
- Коли буряк майже готовий, покласти сухі груші-лимонки. Проварити півгодини, потім додати гриби, підсмажену картоплю і 2 картоплини цілі. Коли вони зварилися, їх потрібно вийняти і подавити в пюре. Потім додати назад у каструлю. Також покласти туди карасики.
- Посолити, поперчити, додати томат. Потім проварити ще хвилин 5-7 і вимкнути вогонь.
- Коли охолоне, цей борщ іще смачніший, ніж гарячий.
Раніше опубліковано: «Одесская жизнь»: переможці конкурсу «Борщу охота!»