За словами представника з розвитку овочевих культур компанії «Байєр» – кандидата біологічних наук Віктора Васіна, в гонитві за врожаєм фермери часто накачують цибулю водою і азотом, що призводить до низької щільності цибулин і, як наслідок, до низки негараздів. Надто соковита продукція травмується під час механізованого збирання, транспортування, сортування та фасування. При зберіганні вона помітно втрачає вологу і псується, причому незалежно від способу зберігання – як у насипу товстим шаром до 5 м, так і в контейнерах.
Цибуля, яку вирощують для зберігання, має бути достатньої щільності. Це досягається завдяки дотриманню агротехніки. Також не можна перетримувати цибулю в полі, оскільки це може стимулювати проростання коренів, сприяти утворенню в цибулині стимуляторів росту, зменшувати лежкість, провокувати втрату лусочок, ураження грибковими захворюваннями.
Джерело: Аgrotimes.ua