БУДУТЬ ПОТРІБНІ: слабкосолений оселедець, редис, картопля, яйця, зелена цибуля, ріпчаста цибуля (зимова), зелень кропу та петрушки, чорний перець горошком, духмяний перець горошком, лавровий лист, майонезний соус, майонез 30-відсоткової жирності.
ЯК ГОТУВАТИ?
- Кип’ятимо воду (обсяг – скільки вам потрібно), додаємо чорний перець горошком, духмяний перець горошком, лавровий лист. Не солимо.
- Картоплю можна запекти в духовці, а можна і зварити. Для цього ріжемо її кубиками і заливаємо водою на 2-3 години, частіше міняємо воду. Варимо, зливаємо воду.
- Яйця варимо щонайменше 15 хвилин.
- Редис нарізаємо тонкими слайсами, солимо, щоб вийшла геть гіркота, сік треба злити двічі.
- Зимову цибулю ріжемо, присолюємо, додаємо трохи оцту і трохи приминаємо, залишаємо.
- Зелену цибулю, петрушку, кріп в окремих посудинах трохи присолюємо, переминаємо і залишаємо.
Охолоджуємо маринад до кімнатної температури. Кладемо спочатку порізаний оселедець, картоплю, зимову цибулю — її потрібно трохи віджати, яйця, редис – його теж потрібно трохи віджати. В окрему каструльку наливаємо трохи бульйону, додаємо майонез і перемішуємо виделкою, мовби збиваючи, так майонез краще розчиняється і не береться грудочками. Виливаємо все в загальну каструлю. Даємо постояти хвилин із 10. Додаємо петрушку, кріп, зелену цибулю (не віджимаючи їх). Хвилин через 15 доводимо до смаку, адже зелень була з сіллю, а далі кому як подобається – за густотою і кислотою.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати свинячі реберця з чорносливом.