No menu items!
Пятница, 19 апреля, 2024
ГлавнаяДача5 спецій для здоров’я

5 спецій для здоров’я

Сьогодні розповім про корисні прянощі, які обов’язково повинні бути у кожної господині. Вони не лише покращують смак страв, а й дбають про наше самопочуття.

Кмин належить до сімейства зонтичних, як і фенхель. Він зміцнює і зігріває. Кмин бореться з лінощами, апатією, особливо якщо додавати його в апельсиновий сік. 1 ч. ложка кмину на добу покращує пам’ять. А ще, він нейтралізує кислотність. Можна додавати при квашенні капусти, до хлібної закваски. Застосовується при розладах шлунка.

корица

Коріандр – справжній антисептик. Якщо у вас печія, ви можете пожувати насіння коріандру і одночасно освіжите порожнину рота. Чудово справляється з алергією. Насіння застосовується при приготуванні оселедця, додається при квашенні капусти. Капуста з ним не перекисне. Нейтралізувати шкідливий вплив оцту при заготовках допоможе додавання коріандру.

Чай з коріандром радять застосовувати при виникненні інтоксикацій після медикаментозного лікування. Він виводить шкідливі речовини, що накопичилися в організмі. При прийомі таблеток паралельно можна приймати чай з коріандром. При алергічних реакціях мамі, що годує немовля, потрібно пити чай з фенхелем, а дитину купати у ванні з коріандром.

Трійця прянощів: фенхель, коріандр і кмин — замінюють дію таблеток фестал і мезим. При застосуванні таблеток їжа в організмі перетравлюється, але проходить через кишківник транзитом, без засвоєння вітамінів і мікроелементів, а прянощі допомагають перетравлювати і засвоювати їжу, особливо важку.

Кориця — кора дерева, має солодко-гострий смак. Це кращий антисептик для всіх сердечників. Дуже добре розріджує кров, як на фізичному, так і на тонкому рівні. Кориця допомагає відкрити серце, налагодити взаємини з людьми. Рецепт для профілактики роботи серця: корицю на кінчику ножа додати в склянку води, приймати вранці натщесерце за 20-30 хвилин до їжі. Застосовувати протягом місяця, потім перерва.

мускатный орех

Мускатний горіх має гіркий, гострий смак. Він добре впливає на травну систему: тонкий кишківник. Мускатний горіх добре діє на центральну нервову систему, статеву систему, на клітини головного мозку і крові. Дуже добре застосовувати його з молоком чоловікам. Він гармонізує і заспокоює розум.

Мускатний горіх застосовується у випічці, додається в м’ясні страви, там, де є важка їжа. Для чоловіків — це найголовніша пряність.

Калінджі — (чорнушка, кмин чорний) благословенне насіння, виліковує від усіх хвороб. Підвищує імунітет, найкращий глистогінний засіб. Замінює дію не менше п’яти антибіотиків. Добре застосовувати замість чорного перцю. Допомагає від лінощів та апатії. При вживанні цих прянощів з медом, поліпшується пам’ять, ясність думок.

Галина Георгіївна ПРОСЯНА.

м. Лиман Донецької області.

Новое на сайте

купить ноутбук Одесса, цены в Украине