Середа, 3 Липня, 2024
ГоловнаЗдоров'яСім нескладних вправ допоможуть розтягнути і повернути гнучкість гомілковостопним суглобам: спробуйте

Сім нескладних вправ допоможуть розтягнути і повернути гнучкість гомілковостопним суглобам: спробуйте

Этот материал также доступен на русском языке
Стретчинг - це вправи на розтяжку, які допомагають зберегти гнучкість і рухливість суглобів. Кожну вправу повторюйте по 5-10 разів.

Раніше ми рекомендували вам різні комплекси вправ для розвитку гнучкості.

1. Сядьте на табурет і перекиньте праву ногу через ліву. Максимально зігніть стопу носком угору і рухайте нею вправо та вліво. Потім зігніть стопу носком вниз і так само рухайте нею з боку в бік.

2. Сядьте і покладіть праву ногу на ліву, розслабте гомілковостопний суглоб. Робіть стопою кругові рухи за і проти годинникової стрілки.

3. Встаньте, ноги разом, руки опущені, пряма спина. Повільно підніміть п’яти, покладіть руки на стегна і зробіть вдих. Перенесіть вагу тіла вперед, потім повільно опустіть п’яти на підлогу, видихніть і опустіть руки. Щоб було легше виконувати вправу, можна спиратися на спинку стільця.

4. Встаньте і поставте ступні паралельно одна одній, руки на стегнах. Робіть кроки на місці по черзі правою та лівою ногою. Крокуючи, напружуйте м’язи, ноги піднімайте якнайвище.

5. Ляжте на спину, ноги випряміть і зведіть разом, руки витягніть уздовж тіла. Підніміть праву ногу, зігніть її в коліні і потягніть носок на себе. Потім те саме зробіть, відтягуючи носок від себе. Зробіть вправу для обох ніг.

6. Сядьте або встаньте, праву ногу випряміть, а пальці лівої ноги зігніть на поперечній планці табурету. Двома руками тисніть на коліно, щоб якнайбільше зігнути гомілковостопний суглоб. Потім те саме виконайте з другою ногою.

7. Сядьте і підкладіть під підошву валик діаметром 4–5 сантиметрів. Притисніть його стопою і катайте вперед і назад, рівномірно розподіляючи силу тиску. Виконайте вправу другою ногою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні