Найцінніше в гарбузі – це його м’якоть. У гарбузі є вітаміни Е, А, С, D, і B, а також магній, калій, залізо, кальцій і клітковина.
При діабеті й атеросклерозі
М’якоть гарбуза давно застосовують при лікуванні атеросклерозу, діабету, жовчнокам’яної хвороби. Так, наприклад, при порушенні роботи нирок і при набряках лікарі прописують сік зі свіжої м’якоті гарбуза, а все тому що вона має чудові сечогінні властивості. Сирий гарбуз – справжня паличка-виручалочка при захворюваннях шлунково-кишкового тракту і при підвищеній кислотності.
Гарбуз проти зайвої ваги
Якщо ви хочете скинути кілька зайвих кілограмів, просто додайте до свого меню гарбуз. Елементи, що містяться в цьому дієтичному овочі, прискорюють обмін речовин і виводять з організму «поганий» холестерин, спалюючи жирові клітини. Гарбуз допомагає зберегти еластичність і пружність шкіри, тому його м’якоть можна сміливо наносити у вигляді масок на обличчя.
Для профілактики грипу
Свіжовичавлений гарбузовий сік рекомендують вживати для профілактики грипу та застудних захворювань взимку. Корисним є і гарбузове насіння. Виявляється, в насінні гарбуза міститься багато рослинних олій, цинку та білків, тому його прописують при захворюваннях шлунково-кишкового тракту і при захворюваннях печінки.
Читайте також: