Субота, 19 Жовтня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВчені представили новий тест на «біологічне старіння»

Вчені представили новий тест на «біологічне старіння»

Этот материал также доступен на русском языке
Вчені розробили новий тест під назвою CheekAge, який використовує зразки клітин із внутрішньої поверхні щоки, щоб передбачити ризик смерті людини протягом найближчого року.

Раніше ми писали, як відремонтувати судини, або чому треба ставити стент при сильних болях у серці.

Цей тест вимірює біологічний вік за допомогою аналізу епігенетичних змін, таких як метилювання ДНК, які можуть бути більш точним індикатором здоров’я, ніж хронологічний вік.

Дослідження, опубліковане в журналі Frontiers in Aging, показало, що CheekAge може точно передбачити ризик смерті у групі людей похилого віку від 69 до 101 року. Збільшення показників CheekAge вказувало на 21% підвищення ймовірності смерті протягом 12 місяців. Тест використовує дані про здоров’я, включаючи рівень стресу, освіту та індекс маси тіла.

“Однією з основних цілей створення епігенетичних годинників є виявлення втручань, які можуть вплинути на вроджені механізми старіння або сповільнити їх”, – повідомив Стів Хорват, професор генетики людини та біостатистики в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі.

Однак, незважаючи на його перспективність, CheekAge поки не вказує, як уповільнити біологічне старіння або покращити здоров’я, і ​​вимагає подальших досліджень для більш точних прогнозів вікових захворювань.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні