Будь-які ягоди тепер можна купити свіжими майже цілий рік, у тому числі і ожину. Сезон її припадає на середину літа, а на ринках перша садова ожина зазвичай починає з’являтися у липні.
В ожині є мідь, марганець, магній, калій, кальцій, а вітаміну Р навіть більше, ніж в малині. Крім того, в ній багато вітамінів А, В1, В2, Е, С та РР, а також заліза і дубильних речовин.
Ожина містить антиоксиданти, які захищають організм від раку, зміцнюють нервову систему, підвищують імунітет, знімають запалення і температуру тіла, зміцнює стінки судин. В ожині багато клітковини, яка потрібна для нормальної роботи шлунка та кровоносної системи. Рослинні волокна є джерелом їжі для корисних бактерій, які населяють наш кишечник.
Дієтологи рекомендують їсти ожину в першій половині дня, після термообробки, а якщо немає проблем зі шлунком, то ягоду можна їсти у сирому вигляді.
Квіти на підвіконнях створюють атмосферу затишку та приносять радість до будинку. Але кожна рослина потребує…
21 жовтня очікується погода без опадів на всій території України.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Атмосфера астрологічних подій протягом тижня досить цікава та насичена. Для когось це період ефективного завершення…
Що потрібно знати, щоб ви отримали смачні смажені, а не парені гриби? Все дуже просто,…
Хто багато ходить, стоїть, до кінця робочого дня відчуває, як у нього "горять" стопи. Як…