Вівторок, 19 Березня, 2024
ГоловнаСпоживачЗ пенсійних карток найбільший банк України списує гроші клієнтів для погашення кредитів

З пенсійних карток найбільший банк України списує гроші клієнтів для погашення кредитів

Этот материал также доступен на русском языке
ПриватБанк без згоди клієнтів почав списувати кошти із пенсійних карток. Гроші спрямовуються на погашення кредитів.

Клієнт ПриватБанку Василь Шульц поскаржився на дії співробітників фінустанови на сайті “Мінфін”. Він пояснив, що є інвалідом першої групи та до 24 лютого оформив у банку кредит. Чоловік запевнив, що своєчасно вносив платежі, проте війна зробила корективи. Українець залишився без додаткового заробітку та не може повертати борги, повідомляє biz.today.ua.

Шульц має пенсію по інвалідності, яка приходить на карту ПриватБанку. З’ясувалося, що банк списав кошти клієнта без попередження за рахунок заборгованості за кредитом. У чоловіка немає інших джерел доходу – за виплати він купував собі продукти та їжу.

“ПриватБанк (державний банк, тієї ж держави, яка не змогла забезпечити мені елементарні умови для виживання) без мого відома бере з моєї пенсійної картки гроші та погашає кредит. Без мого відома! Питання: за що мені жити та лікуватися під час війни?” , – написав схвильований клієнт.

Представники ПриватБанку нагадали, що повернення плати за кредитні кошти потрібне для стабільності та підтримки та економіки України. Важливо забезпечити життєдіяльність бізнесу та країни загалом.

Українцю нагадали, що з березня до травня був відсутній мінімальний платіж і діяли знижені відсоткові ставки, щоб люди могли адаптуватися до нових умов.

Співробітники банку наголосили, що якщо своєчасно вносити обов’язковий щомісячний платіж у 5% від суми боргу (мінімум 100 грн), ставка за користування буде лише 1,7% на місяць. В іншому випадку ставка за користування кредитними коштами буде 3,5% (універсальні карти) та 3,4% (універсальні карти голд).

“У подібних випадках відбувається договірне списання з карток для виплат на погашення обов’язково платежу”, – зазначили в ПриватБанку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні