Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаСуспільствоУ яких регіонах обмежують пересування у прикордонній смузі?

У яких регіонах обмежують пересування у прикордонній смузі?

Этот материал также доступен на русском языке
З кінця травня запроваджено обмеження на пересування біля кордону.

Тепер цивільним особам забороняється заходити в прикордонну смугу завширшки один кілометр у Київській, Житомирській та Рівненській областях.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Обмеження не поширюються на території населених пунктів, які безпосередньо примикають до державного кордону у згаданих областях.

Крім того, на територіях Коростенського району Житомирщини, Сарненського та Варашського районів Рівненщини (в межах до 20 кілометрів від держкордону) та Вишгородського району Київщини (в межах 5 кілометрів від держкордону) заборонено :

  • пересування поза населеними пунктами з 22:00 до 05:00 (або під час комендантської години);
  • переміщення та перебування осіб у лісових масивах та лісосмугах (крім працівників відповідних установ та організацій);
  • проведення всіх видів робіт, крім робіт, пов’язаних з ліквідацією наслідків стихійного лиха та вогнищ особливо небезпечних інфекційних захворювань. Дозволяється проведення сільськогосподарських робіт – за умови завчасного інформування;
  • перевезення зброї та будь-яких засобів активної оборони без відповідних дозволів;
  • використання відеореєстраторів, фотографування доріг, об’єктів загального призначення та об’єктів інфраструктури, блокпостів та укріплень, військових частин;
  • використання літальних апаратів, квадрокоптерів та інших безпілотних літальних апаратів;
  • носіння військової форми одягу цивільним населенням;
  • полювання, риболовля. Видача малогабаритних плавзасобів на річках, озерах, інших водоймах у межах кордону здійснюється лише з дозволу начальника Держприкордонслужби.

Вказані обмеження не стосуються представників військових формувань, правоохоронних органів, органів цивільного захисту, комунальних служб, швидкої допомоги та інших працівників критичної інфраструктури.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні