Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні дорожчає проїзд: у яких містах доведеться заплатити більше

В Україні дорожчає проїзд: у яких містах доведеться заплатити більше

Этот материал также доступен на русском языке
За проїзд у громадському транспорті українцям доведеться платити більше. Як змінилися тарифи.

Через зростання тарифу на електроенергію та вартість палива у багатьох містах України підняли плату за проїзд у громадському транспорті. У деяких населених пунктах вартість проїзду підвищили на 50%.

Раніше ми розповідали, що в Україні розповсюджують фальшиві гривні.

У яких містах підвищили вартість проїзду в громадському транспорті

На 50% більше доведеться платити за проїзд у громадському транспорті Тернополя. Щоправда, лише з 1 серпня. За рішенням міськради, вартість проїзду картою тернополянина зросте до 12 гривень (зараз – 8 гривень) та 15 гривень у разі розрахунку банківською карткою (зараз – 10 гривень). Для школярів, студентів та деяких категорій пенсіонерів проїзд у маршрутках коштуватиме 6 гривень замість 4 гривень.

У Вінниці вартість проїзду підвищили з 1 липня. За проїзд в автобусі тепер доведеться заплатити 12 гривень, у маршрутках – 15-18 гривень.

В Івано-Франківську тариф підвищили з 10 до 15 гривень. Заощадити вдасться при оплаті банківською карткою (12 гривень), карткою жителя міста (10 гривень), або скориставшись студентською карткою (8 гривень).

У Львові вартість проїзду планують підвищити до 25 гривень з вересня. Поки що при купівлі квитка у водія доведеться заплатити 20 гривень, при оплаті через QR-код – 15 гривень.

В Ужгороді за проїзд у громадському транспорті доведеться заплатити на три гривні більше — не 12, а 15 гривень.

У Чернівцях вартість проїзду в тролейбусах змінили ще в березні — замість 10 гривень доводиться платити 12.

У Запоріжжі проїзд у міському електротранспорті та автобусах коштує 10 гривень. До цього з 25 лютого 2022 року проїзд у тролейбусах та трамваях міста був безкоштовним.

У Сумах доведеться платити більше за проїзд в автобусах. З 22 червня ціна зросла з 10 до 15 гривень.

Вартість проїзду у міському пасажирському транспорті Києва залишається незмінною. За поїздку в автобусі, трамваї, тролейбусі, метрополітені та на фунікулері доведеться заплатити 8 гривень, у міській електричці – 15 гривень, а в маршрутці – 12-15 гривень.

Аналогічні тарифи діють у Дніпрі. За поїздку в метро, ​​автобусі, тролейбусі потрібно буде заплатити 8 гривень, а в маршрутці – 15 гривень.

Ціна за проїзд у тролейбусі та трамваї в Одесі становить 8 гривень, при безготівковому розрахунку — 7 гривень, у маршрутці — 15 гривень.

Джерело: РБК-Україна

Вас також можуть зацікавити новини:

Деякі пенсіонери можуть збільшити розмір пенсійних виплат: як це зробити

Час затягувати пояси: чи світить пенсіонерам індексація пенсій у майбутні три роки (відео)

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні