П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПенсіонерам видають енергоощадні лампочки безкоштовно – скільки і як їх можна отримати

Пенсіонерам видають енергоощадні лампочки безкоштовно – скільки і як їх можна отримати

Этот материал также доступен на русском языке
Українським пенсіонерам надають LED-лампи для економії електроенергії. Де їх можна отримати, розповідаємо в цьому матеріалі.

Хто може обміняти LED-лампочки на “Укрпошті”

Кожен пенсіонер в Україні може отримати на зиму п’ять безкоштовних енергозберігаючих лампочок у відділенні Укрпошти. Про це написав постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Раніше ми писали, хто може отримати знижку на оплату комуналки від 75% до 100%.

“Внесено зміни до Порядку реалізації експериментального проєкту зі створення сприятливих умов для забезпечення ефективного споживання електричної енергії в Україні”, – повідомив урядовець у Telegram.

Для того, щоб отримати лампочки, потрібно прийти в будь-яке відділення Укрпошти та пред’явити оригінал пенсійного посвідчення.

На думку Мельничука, “це дасть змогу прискорити процес видачі лампочок реципієнтам перед початком осінньо-зимового періоду підвищених навантажень на енергосистему України”.

Як отримати енергозберігаючі лампочки безкоштовно

За даними “Укрпошти”, з 5 грудня в усіх сільських відділеннях компанії, окрім Київщини, пенсіонери отримають можливість обміняти додаткові 5 LED-ламп у рамках програми енергозбереження. У Rиївській області програм для пенсіонерів почне працювати з 12 грудня.

Для участі в програмі потрібно мати при собі:

  • паспорт, 
  • ІПН, 
  • пенсійне посвідчення.

Також знадобиться повідомити контактний номер телефону. Програма обміну лампочок триватиме доти, доки вони будуть у наявності. 

Поміняти їх можуть, зокрема ті, хто раніше вже обмінював лампи. Водночас одразу нести старі лампи для обміну немає необхідності – їх можна принести їх у відділення компанії протягом 30 днів.

Всеукраїнську програму обміну ламп проводять із метою знизити навантаження на енергосистему. За попередніми оцінками, обмін ще 18 млн LED-ламп допоможе в загальній сумі економити одночасно до 1000 МВт, що рівносильно роботі одного блоку атомної електростанції.

Приниження чи допомога? Як сьогодні виживають українські пенсіонери – відеоопитування

Пенсіонерам встановлено щомісячну компенсаційну виплату: хто і скільки може отримати

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні