Споживач

Свинина: найшкідливіше м’ясо!

Екологічно безпечні та корисні сорти м’яса – яловичина, баранина, м’ясо птиці, оленина. Поширена і улюблена свинина – джерело багатьох проблем зі здоров’ям, слід обмежити її вживання або навіть повністю виключити зі свого раціону.

Свинина містить токсичні складові – жир, слиз, гістаміни, небезпечні гормони, речовини, які зазнають гниття в кишечнику. Це стає причиною інфекцій, хвороб шкіри, артриту, артрозу та навіть змін у гормональному фоні людини.

Шкода свинини

  1. Свинина містить гормон росту, що спричиняє збої в злагодженій роботі організму людини. Під впливом чужорідного гормону відбуваються патологічні процеси: ожиріння, розростання доброякісних та злоякісних пухлин.
  2. Свинина містить гістамін – подразник, що викликає алергію. Апендицит, розвиток фурункульозу та холециститу, дерматитів, екземи – наслідки впливу гістаміну на організм.
  3. Свиняча кров багата на онкогенні агенти — специфічні еритроцити, що виступають у ролі маркерів раку.
  4. Вірус грипу трапляється дуже часто в ковбасі, проникаючи у продукт із легенів тварини. Часте вживання свинини призводить до почастішання захворювань на грип!
  5. Свинина – найжирніше м’ясо, вона сприяє ожирінню, особливо якщо їсти свинину у стресовому стані.
  6. Свинина дуже токсична, вона містить небезпечні канцерогени і не поступається своєю шкідливістю алкоголю і тютюну.
  7. У свиней мало м’язів і кісток, зате багато жиру та сполучної тканини. Свині часто хворіють, і ніколи не можна бути впевненим повністю, м’ясо хворої чи здорової тварини ти їси.
  8. Постійне отруєння токсинами, що містяться у свинячому м’ясі, провокує проблеми з серцем і може стати причиною інсульту. В організмі людини, що вживає свинину, утворюється сприятливе середовище для розвитку хвороботворних бактерій.

Усі хвороби – це мобілізація захисних сил, спрямованих проти токсинів, або пошкодження внаслідок надходження до організму токсинів. Багато хто вважає свинину напрочуд смачним м’ясом, але це лише харчова звичка, яку можна змінити.

Раніше опубліковано: Експерти назвали ковбасні вироби, які слід оминати.

Читайте також: Імпорт свинини: з яких країн на українські ринки завозять м’ясо?

Метки: м’ясо свинина шкода

Новое на сайте

  • Новини

В Ощадбанку вводять перевірки для клієнтів: кого торкнуться нові правила контролю

В Ощадбанку нагадали, що при розрахунках через касу клієнтам необхідно враховувати як комісії, так і…

05/10/2025 12:59
  • Новини

Індексація пенсій у 2026 році: що варто очікувати українцям

Данило Гетьманцев заявив, що індексація не покриває інфляцію та посилює соціальну несправедливість.

05/10/2025 11:51
  • Новини

Деяким українцям доведеться поновити документи на нерухомість

Міністерство юстиції України нагадує: якщо ви придбали нерухомість до цього року, зареєструйте своє право у…

05/10/2025 10:56
  • Новини

Коли підвищать пенсію: що зміниться з 2026 року та на скільки виростуть виплати

У проєкті Держбюджету на 2026 рік нарешті переглянули розмір прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати,…

05/10/2025 09:59
  • Новини

Піца у формі булочок – ідеальний швидкий сніданок за 30 хвилин

Поки сім'я у вихідні ще ніжиться в ліжку, можна приготувати швидкий і незвичайний сніданок. Любите…

05/10/2025 08:35
  • Новини

Газета «На пенсії» святкує 20 років і презентує нове гасло

4 жовтня газеті «На пенсії» 20 років. За цей час вона стала надійним другом і…

05/10/2025 07:18