Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниБлагодійна акція до свята Великодня – взяти участь може кожен

Благодійна акція до свята Великодня – взяти участь може кожен

Этот материал также доступен на русском языке
Українців закликають об'єднатися навколо традиції випічки великодніх пасок та розділити свято Великодня разом із людьми з прифронтових територій, взявши участь в ініціативі «Поділись теплом Великодня».

На сьогодні, за даними Армії FM, майже 500 тисяч наших співгромадян залишаються на прифронтових територіях, і це незважаючи на щоденні обстріли та небезпеку.

У громадах, які перебувають у зоні ризику, немає вихідних та свят під час війни.

І багато українців через відсутність необхідних продуктів не зможуть приготувати традиційні обрядові страви на Великдень.

Тому напередодні Великодня Євген Клопотенко, бренд Духмяна Хата та інклюзивна пекарня Good Bread об’єдналися, щоб закликати українців проявити турботу про українців на прифронтових територіях та пригостити їх святковим хлібом.

Підвісити паску, тобто заздалегідь її сплатити, може кожен бажаючий на сайті Good Bread.

Вартість однієї паски становить 220 гривень.

Напередодні свята команда волонтерів відвезе усі підвішені паски людям, які живуть неподалік зон бойових дій.

«Паска – це невід’ємний символ Великодня. Нині це ще й символ стійкості, єднання, підтримки. Кожна випечена нами паска в рамках ініціативи — це прояв любові та турботи стосовно людей, які вимушено опинилися у скруті через російське вторгнення. Ми з партнерами хочемо, щоб напередодні такого важливого для всіх українців свята жителі прифронтових територій відчули передусім турботу та дух Великодня, а не лише війну», — зазначають ініціатори проекту.

Кожен бажаючий може спекти на одну-дві пасхи більше, ніж звичайно, і поділитися великоднім хлібом з рідними, колегами або навіть незнайомцями.

Рецепт паски опублікований на сайті Євгена Клопотенка.

Читайте також:

Найбільш здобна, волога та волокниста паска: усі гості будуть запитувати цей рецепт

Так паску ви ще не готували: знадобляться два яйця і звичайна склянка — несподіваний рецепт паски

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні