Думка про алергічність бджолиного пилку є помилковою. Алергію може викликати квітковий пилок, що розноситься вітром. А бджоли, збираючи його, додають трохи нектару та слини, які руйнують алергени – так пише французький учений Ален Кайяс у книзі «Пилок». Він рекомендує приймати пилок усім людям, а не лише хворим.
Пилок – продукт концентрований, тому достатньо приймати його протягом місяця кілька разів на рік, особливо на початку кожного сезону, по 1 чайній ложці на день, краще натщесерце, змішуючи з медом і запиваючи водою. Пилок не рекомендується приймати на ніч або пізно ввечері.
При поганому апетиті;
для покращення стану організму при схудненні;
при захворюваннях шлунково-кишкового тракту;
як протизапальний засіб;
для зміцнення нервової системи;
для покращення загального стану організму;
при простатиті;
у разі порушення мозкового кровообігу.
Пилок зберігається двома способами: у суміші з медом та у гранулах.
Пилок дуже гігроскопічний, а тому для нього є небезпечною вогкість, що руйнує і навіть робить його шкідливим для здоров’я. Тому зберігати пилок у суміші з медом дуже складно (лише на короткий час).
Пилок у гранулах зберігається краще і є зручнішим для споживання. За рік зберігання пилок втрачає 75% своєї цінності, а за два роки стає безкорисним. Зберігають його в холодильнику при температурі 9 градусів.
З книги Віктора Чернишова «Шлях до довголіття»
Вас також можуть зацікавити новини:
Часник буває озимим та ярим. Ярий висаджують навесні, а озимий – під зиму. Зараз саме…
26 вересня очікується погода без опадів у більшості областей України. Можна насолоджуватися теплом та сонцем.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Хрестик, який ми носимо, - це святиня, освячена молитвою, в якій ми просимо Господа допомагати…
Нерідко пацієнти, яким призначають ультразвукове дослідження, цікавляться, де зробити таке обстеження безоплатно.
Весна та осінь відрізняються мінливою, нестійкою погодою, і організм, зрозуміло, не завжди встигає впоратися із…