П’ятниця, 6 Червня, 2025
ГоловнаНовиниЦя недорога риба в рази корисніша за лосося: ви будете здивовані, дізнавшись...

Ця недорога риба в рази корисніша за лосося: ви будете здивовані, дізнавшись про її властивості

Этот материал также доступен на русском языке
Багато хто вважає, що кориснішої риби ніж лосось немає і бути не може. Але це не так. Є види риби, які дешевші за лосося і не поступаються йому в корисних властивостях. І мова не лише про скумбрію чи оселедця.

Звичайно, мова про лосось, вирощений у диких умовах. Лосось, який вирощується штучно, нічого корисного у своєму складі не має.

Раніше ми розповідали, що приготувати з хребтів лосося.

Отже, що ж це за риба, яка не менш корисна лосося? Це – скумбрія, сардина та анчоуси. Вони не такі модні і популярні як лосось, але користь для організму від їх вживання просто колосальна.

Скумбрія, анчоуси та сардини відносяться до прибережних видів риб, їх виловлюють ближче до берега, тому ціна на них більш демократична. За поживністю їх можна поставити в один ряд із лососем. Це ж стосується й наявності Омега-3, який так необхідний для здоров’я серцево-судинної системи, пише Marca.

Чим корисна речовина Омега-3, що міститься в рибі

Крім підтримки роботи серцево-судинної системи, Омега-3 має й інші переваги.

Омега-3 кислоти необхідні нашому організму, тому що він не може їх сам виробляти, тому введення в раціон продуктів, багатих на цю кислоту просто необхідне.

Що стосується здоров’я серця та судин, то Омега-3 знижує поганий холестерин, підвищений артеріальний тиск, утворення тромбів; зменшує ризик розвитку інсульту, інфаркту.

Допомагає Омега-3 боротися із запальними процесами в організмі, що проявляються при багатьох захворюваннях.

Також Омега-3 необхідні для нормального функціонування мозку.

Вживання риби, багатої на Омега-3, підвищує когнітивні функції, пам’ять і концентрацію, а також може сприяти поліпшенню самопочуття в депресивних і тривожних станах.

Особливо важливим є вживання скумбрії, сардини та анчоусів у похилому віці, коли можуть проявлятися проблеми із зором. Омега-3 – гарна профілактика дегенерації жовтої плями.

Крім Омега-3 у рибі міститься якісний білок та вітамін D.

Скільки потрібно з’їсти риби, щоб забезпечити організм омега-3

За добу людина повинна споживати не менше 500 мг Омега-3. Якщо говорити простими словами, то така кількість цієї речовини міститься в 25 г скумбрії або 40 г оселедця. Звичайно, харчуватися рибою кожен день може бути проблематичним, але введення в раціон риби хоча б 2 рази на тиждень знизить ризик серцевих захворювань більш ніж на третину. Такого висновку дійшли вчені з Гарварду після дослідження.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні