У кожного з нас є ласощі, які назавжди залишилися в пам’яті. Для багатьох це – «Метеорит», які були особливо популярними у 80-90-х роках минулого століття. Хочете відчути смак дитинства? Для цього необов’язково йти в магазин – приготувати цукерки можна і в домашніх умовах!
Раніше ми розповідали, як приготувати полуничне морозиво.
Інгредієнти:
- підсмажені волоські горіхи (фундук, мигдаль, арахіс) – 300 г
- яєчний білок – 1 шт
- цукрова пудра – 70 г
- ванільний цукор – за смаком
- чорний шоколад – 200 г
Приготування
- Горіхи потрібно подрібнити за допомогою блендера, але не дрібно.
- У каструлі з товстим дном змішайте яєчний білок, цукрову пудру та ванільний цукор, додайте більшу частину горіхів.
- Поставте суміш варитися на середньому вогні на 10 хвилин, постійно помішуючи.
- Висипте в каструлю частину горіхів і ретельно перемішайте до однорідності.
- Сформуйте з горіхової маси цукерки та відправте їх у холодильник на 10 хвилин.
- На водяній бані розтопіть шоколад.
- Сформуйте з горіхової маси цукерки, занурте їх вилкою у розтоплений шоколад і викладіть на дошку, застелену пергаментом. Дайте цукеркам охолонути.
Вас також можуть зацікавити новини: