Слово «комбуча» походить від імені корейського лікаря Комбу, який привіз цей гриб у Японію. У Європу він потрапив лише в XX столітті, а в наші краї – з Німеччини.
Основою для напою слугує чай, найчастіше чорний, хоча сьогодні додають і зелений або фруктовий. Виробники обіцяють цілий спектр корисних властивостей напою (покращує травлення, позитивно впливає на серцево-судинну систему), що, безумовно, робить комбучу популярною серед тих, хто прагне дбати про свій організм.
Щоправда, у традиціях і популярності є свої нюанси. Комбуча, як і її попередник, – це результат бродіння, через що в напої залишається невелика кількість алкоголю (0,5-2,5%). Попри це, виробники зараховують її до безалкогольних напоїв, пропонуючи її як альтернативу пиву або легким коктейлям. У США комбуча вже захопила половину світового ринку, а її популярність зростає щороку.
Якщо чайний гриб асоціюється з домашніми ритуалами догляду за «господарем банки», то комбуча – це продукт сучасності. Вона стала модним символом здоров’я, яскравою ідеєю для бізнесу.
Пийте комбучу, цей напій – не просто спадщина минулого, а символ того, як традиції можуть вплітатися у сучасний стиль життя.
Юлія Сущенко
Вас також можуть зацікавити новини:
При облаштуванні житлового простору вибір меблів відіграє ключову роль. Особливо це стосується розкладних диванів, адже…
Огірки вирощують практично всі українці, які мають хоч невеликий шматочок землі. Але важливо вибрати найврожайніші…
13 лютого мокрий сніг очікується на Закарпатті, на решті територій без опадів.
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Часниковий лікер - це не той напій, який ви захочете подавати до святкового столу, але…
Секрет смачних вареників залежить від кількох факторів, але головним, звісно, є тісто.