П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВ уряді визначились із постачальником «останньої надії» - що зміниться для споживачів...

В уряді визначились із постачальником «останньої надії» – що зміниться для споживачів газу

Этот материал также доступен на русском языке
"Нафтогаз" припинив виконувати функції "постачальника останньої надії" ще у липні поточного року. Багато українців переживали, що буде далі, хто забезпечуватиме їх газом, якщо газопостачальна компанія, клієнтами якої вони є, раптом зупинить свою роботу.

12 вересня в Кабінеті міністрів пройшло засідання, на якому було ухвалено рішення знову зобов’язати газопостачальну компанію “Нафтогаз України” виконувати функції постачальника “останньої надії” на газовому ринку до завершення воєнного стану та пів року після його скасування.

Про це повідомив у Telegram представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

“Визначено на період воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення або скасування товариство з обмеженою відповідальністю “Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” постачальником “останньої надії” без проведення конкурсу”, – повідомив Мельничук.

Що означає постачальник “останньої надії”?

Постачальник останньої надії (ППН) – це компанія, яка має протягом 60 днів надавати газ споживачеві, якщо він залишиться без постачальника. Така фірма повинна володіти певним резервом палива, персоналом та засобами для здійснення відповідної діяльності.

Для споживачів, які є клієнтами «Нафтогазу», таке рішення Кабміну нічого не змінює, а ось українці, які залишаться без постачальника, отримуватимуть блакитне паливо від «Нафтогазу», тобто без газу ніхто не залишиться.

Раніше ми розповідали, що у “Нафтогазі” визначилися з тарифом на газ для населення взимку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні