Понеділок, 20 Травня, 2024
ГоловнаНовиниДеякі пенсіонери матимуть змогу отримати грошову допомогу до 3250 гривень: що для...

Деякі пенсіонери матимуть змогу отримати грошову допомогу до 3250 гривень: що для цього потрібно

Этот материал также доступен на русском языке
Українські пенсіонери зможуть отримати збільшену допомогу, повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Так, від початку повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, міжнародні гуманітарні організації активно надають підтримку Україні та українським громадянам.

Раніше ми розповідали, чи збільшаться пенсії з 1 грудня.

У липні цього року Мінсоцполітики, Пенсійний фонд та Всесвітня продовольча програма ООН (ЗПС ООН) ініціювали спільний проект, який має на меті забезпечити максимальну синергію у наданні українським громадянам грошової підтримки від міжнародних організацій.

Зокрема, підтримати громадян, які проживають у зоні бойових дій, які мають низьку пенсію та не отримують іншу фінансову допомогу від міжнародних організацій. З серпня поточного року таку фінансову підтримку отримують пенсіонери, які:

  • проживають на територіях активних або можливих бойових дій;
  • мають розмір пенсії менше ніж 3 тис. грн.
  • не отримували з 1 березня 2023 р. додаткових грошових виплат від міжнародних організацій та/або допомоги на проживання для ВПО.

ВПП ООН надавала таким пенсіонерам грошову допомогу (доплату до пенсії) у сумі, якої не вистачало до 3 тис. грн (але не менше 100 грн). Її одержують близько 270 тис. пенсіонерів.

24 листопада Уряд прийняв розроблену Мінсоцполітики ухвалу, яка збільшує граничний розмір пенсії для отримання додаткової грошової допомоги з 3000 грн до 3250 грн. Нові умови отримання додаткової соціальної підтримки за рахунок коштів ВПП починають діяти вже у листопаді цього року.

А це означає, що якщо розмір пенсії пенсіонера, який відповідає вимогам, викладеним вище, становить, наприклад, 2400 гривень, то він у листопаді отримає доплату у сумі 850 гривень. Якщо пенсія складає 3000 гривень, то українцям доплатять 250 гривень, раніше за такої пенсії нічого не доплачували.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні