П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниІндексація пенсій: кому з пенсіонерів додадуть лише 100 гривень з 1 березня

Індексація пенсій: кому з пенсіонерів додадуть лише 100 гривень з 1 березня

Этот материал также доступен на русском языке
Буквально за кілька днів в Україні буде проведено масштабне підвищення пенсій, під час якого мінімальна доплата становитиме 100 гривень, а максимальна – 1500 гривень.

Про це сказано у проекті постанови Кабміну про індексацію пенсій, який опублікували для обговорення на сайті Федерації профспілок України.

Мінімальна доплата у 100 гривень світить молодим пенсіонерам, яким виплати було призначено у 2020-2022 роках. На такому ж рівні встановлено суму підвищення для пенсіонерів, яким призначення відбулося трохи раніше.

Таким чином, у результаті перерахунку з 1 березня 2023 розмір збільшення пенсій не може перевищувати 1500 гривень.

У пояснювальній записці до проекту постанови сказано, що оскільки в Україні триває війна з Росією, то витрати бюджету насамперед спрямовуються на національну безпеку та оборону.

“Проект розроблено насамперед для забезпечення у 2023 році збільшення мінімальних виплат найбільш уразливим категоріям пенсіонерів, а також проведення індексації пенсій”, – йдеться у проекті постанови.

Згідно із законом, на щорічну індексацію можуть не розраховувати українці, чия пенсія нижча за мінімальну. Але, як заявила 18 лютого 2023 року голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович, влада шукає можливості підвищити виплати і цій категорії пенсіонерів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, кому не зарахують роки стажу для пенсії та що з цим робити.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні