Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні змінюватимуться вимоги для виходу на пенсію: у Пенсійному фонді роз'яснили...

В Україні змінюватимуться вимоги для виходу на пенсію: у Пенсійному фонді роз’яснили нюанси

Этот материал также доступен на русском языке
Офіційний пенсійний вік в Україні – 60 років. Але не всі українці, які досягли 60-річчя, зможуть розраховувати на пенсійні виплати та заслужений відпочинок.

Про це розповів голова Пенсійного фонду Євген Капінус в інтерв’ю Апострофу.

Так, за словами керівника ПФУ, в Україні вік виходу на пенсію та право на призначення пенсії за віком визначається залежно від тривалості страхового стажу та становить 60, 63 або 65 років.

Тому, щоб отримувати пенсію у 60 років у 2023 році, необхідно мати не менше 30 років страхового стажу.

Щорічно страховий стаж, який дає право виходу на пенсію після 60 років, збільшується на 12 місяців. Відповідно, у 2028 році він становитиме 35 років, пояснив Євген Капінус.

Якщо людина, якій у 2023 році виповнилося 60 років, накопичила за свою трудову діяльність менше 30 років необхідного страхового стажу, вона матиме право на призначення пенсії після досягнення 63 років за наявності не менше 20 років страхового стажу.

Але якщо громадянин не має 20 років стажу, то на пенсію він зможе вийти лише після досягнення 65 років, за наявності не менше 15 років страхового стажу.

Ми вже розповідали, що через війну багато українців залишилися без роботи, а це означає, що накопичити необхідну кількість стажу буде дуже складно, тим більше що з кожним роком його потрібно більша кількість.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Кабмін планує припинити виплати пенсій деяким категоріям українців.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні