Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаПенсійна справаУ Пенсійному фонді пояснили, чи важлива для призначення пільгової пенсії атестація робочих...

У Пенсійному фонді пояснили, чи важлива для призначення пільгової пенсії атестація робочих місць

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб отримувати пенсію на пільгових умовах, потрібно дотриматись низки умов, які часто не залежать від майбутнього пенсіонера.

«У мого чоловіка пільговий стаж для виходу на пенсію (електрогазозварник), але немає атестації робочого місця. Чи може він вийти на пенсію у 55 років?» – запитує мешканка Тернопільської області.

У Пенсійному фонді відповіли, що пільговий стаж підтверджується довідкою підприємства про роботу у шкідливих умовах протягом повного робочого дня (якщо підприємство ліквідовано відповідними комісіями при головних управліннях Пенсійного фонду) .

При цьому пільгова робота після 21.08.1992 р. повинна бути додатково підтверджена результатами атестації робочого місця.

Якщо ж атестація не проводилася, пільговий стаж буде віднесено до 21.08.1992 р., а після — ні.

Для призначення пільгової пенсії за Списком №2 у 55-річному віці чоловікові потрібно мати 12 років 6 місяців пільгового стажу та відповідний страховий стаж (від 25 до 30 років — у залежно від дати настання пільгового пенсійного віку).

Для визначення права на пільгову пенсію слід звернутися до органу Пенсійного фонду з відповідними документами (трудовою книжкою, пільговими довідками).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні